Fælles Bibliotekssystem

Med Fælles Bibliotekssystem får kommunerne en tidssvarende løsning, som dækker både skole- og folkebiblioteker.

På opfordring fra og i samarbejde med en lang række kommuner har KOMBIT stået for udbuddet af et nyt Fælles Bibliotekssystem (FBS).

Alle landets 98 kommuner, samt det Danske Bibliotek i Sydslesvig bruger løsningen, som blev rullet ud i de første kommuner i efteråret 2015. 

Oplysninger om lån og lånere

Fælles Bibliotekssystem indeholder oplysninger om lånere, lån, reservationer og økonomiske mellemværender mellem låner og bibliotek. Oplysninger om materialer hentes i DBC’s register Brønden, og ligger ikke gemt i selve løsningen.

FBS har erstattet de seks løsninger, der hidtil har eksisteret på området og dækker som noget nyt både folke- og skolebiblioteker.

Det er virksomheden Systematic, der udvikler løsningen, efter at de opkøbte Dantek A/S, som vandt udbuddet af FBS i 2013.

Styret af kommunerne selv

Det var kommunerne selv, der var bannerførere i processen med at sætte gang i planlægning og udvikling af FBS. Således var det også kommunerne selv, der stod for tilslutningsprocessen, og som har været de primære kræfter i udviklingen af kravspecifikationen.

I spidsen for FBS står en styregruppe som er valgt af kommunerne. Styregruppen træffer blandtandet beslutninger om videreudvikling og økonomi.

Færre omkostninger og mere samarbejde

Der er flere fordele ved et nyt bibliotekssystem – blandt andet er omkostningerne blevet mindre fx på grund af brugerstyrede krav og gennemsigtige vilkår. Et nyt brugerstyret, fælles system har desuden videreført det meget udbredte samarbejde, der i forvejen karakteriserer folkebiblioteksmiljøet og understøtter samarbejde på nye områder.

Nyhedsbreve fra FBS

Fælles Bibliotekssystem udsender en gang om måneden et nyhedsbrev med nyt fra projektet. Hvis du ønsker at modtage nyhedsbrevene kan du tilmelde dig i boksen øverst til højre på denne side.

Nedenfor finder du de seneste nyhedsbreve fra projektet.

Nyhedsbrev fra FBS juni 2019

Nyhedsbrev fra FBS april 2019

Nyhedsbrev fra FBS februar 2019

Nyhedsbrev fra FBS december 2018

Nyhedsbrev fra FBS november 2018

Nyhedsbrev fra FBS september 2018

Nyhedsbrev fra FBS august 2018

Nyhedsbrev fra FBS juni 2018

Nyhedsbrev fra FBS maj 2018

Nyhedsbrev fra FBS april 2018

Nyhedsbrev fra FBS februar 2018

Nyhedsbrev fra FBS januar 2018

For links til ældre nyhedsbreve klik her.

 

 

Kontakt

Chefkonsulent / Projektleder
3268 0497