Drejebog for kommunal kontrakt- og leverandørstyring

Her finder du KOMBIT Videncenters drejebog med gode råd om og kommunale eksempler på kontrakt- og leverandørstyring.

Det kommunale it-landskab har undergået og undergår fortsat store forandringer, som påvirker kommunernes muligheder og behov for effektiv kontrakt- og leverandørstyring. Kommunale it-løsninger leveres fra en større leverandørkreds, hvilket stiller nye krav til kommunerne som kontraktholdere.

Kommunerne har omfattende systemporteføljer med tilhørende kontrakter, og ansvaret for styring af disse kontrakter kan være placeret mange forskellige steder i en kommunes organisation. I Drejebog for kommunal kontrakt- og leverandørstyring finder du kommunale eksempler på organisering af, såvel som gode råd om styring af kontrakter og leverandører.

Første version af drejebogen

KOMBIT igangsatte i 2011 et samarbejde med Accenture og PwC, og foretog en række analyser i tre casekommuner: Næstved Kommune, Svendborg Kommune og Favrskov Kommune. På baggrund af analyserne udarbejdede KOMBIT og Accenture en model for kommunal leverandørstyring samt en række gode råd om leverandør- og kontraktstyring, der blev samlet i første version af Drejebog for kommunal leverandørstyring.

Opdateret version med flere kommunale eksempler

KOMBITs Videncenter genbesøgte i 2017 de tre casekommuner for at opdatere konklusioner, observationer og gode råd, så de afspejler det nuværende organisatoriske setup og de ændrede aftale- og it-mæssige forudsætninger. I den opdaterede drejebog er der blevet indarbejdet flere kommunale eksempler på processer, dokumentationskrav, konkrete kontrakt- og leverandørstyringsværktøjer osv.

Eksempler fra kommuner og links i drejebogen

Du kan finde yderligere kommunale eksempler delt gennem Videncentret på denne side.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til drejebogen, er du velkommen til at kontakte KOMBIT Videncenter på videncenter@kombit.dk.

 

Kontakt

Seniorkonsulent / Videncenteret
3268 0470