Forretningsudvikler

Mød chefkonsulent Rasmus Vedel, som har været ansat i KOMBIT siden april 2018.
Rasmus Vedel - Forretningsudvikler
Rasmus Vedel - Forretningsudvikler

Hvad er din baggrund?

Jeg har læst datalogi, matematik, biologi og bioinformatik på Aarhus Universitet, første del af en MBA fra CBS og så har jeg suppleret det hele med en masse virkelighed hos forskellige virksomheder. Dér har jeg altid siddet med direkte kundekontakt i forhold til digitalisering og digitale løsninger bredt forstået.

Hvad indebærer din stilling i KOMBIT?

Jeg har – sammen med min kollega Mikkel – ansvar for at facilitere den fælleskommunale innovationsmodel, hvor vi støtter kommunerne med at identificere gode innovationspotentialer. Meget gerne med løsninger, der spiller ind i de eksisterende systemer og altid med en gevinst for kommunerne.

Hvilke opgaver sidder du med dagligt?

Lige nu deltager jeg i et KL-projekt, hvor jeg bl.a. hjælper med at finde ud af, om ny teknologi kan bruges i den kommunale forvaltning. Kan kunstig intelligens hjælpe os nogen steder? Hvad med blockchain? Der er også mere jordnære ting på paletten, som f.eks. at håndtere vores idébank og finde ud af, om vi kan hjælpe borgere på kommunale bosteder med at håndtere deres privatøkonomi på en bedre måde.

Hvem er dine samarbejdspartnere?

Jeg arbejder meget sammen med KL, kommunerne bredt set og nogle forskellige leverandører, men mine vigtigste samarbejdspartnere er alle de andre KOMBIT'ere. Det er hos dem, jeg får den skarpeste vinkel på alle systemerne, som jeg skal få ting til at passe ind i.

Hvad er du glad for ved dit arbejde i KOMBIT?

Den flade struktur. Velviljen til at prøve noget nyt og ikke mindst indstillingen til, at vi alle er her med det fælles mål at hjælpe hinanden og dermed kommunerne bedst muligt. Og så gør det jo ikke noget, at frokosten er så god, at jeg flere gange har taget mig selv i at tage billeder af den…

Hvordan bruger du din faglighed?

Jeg har fokus på innovation, og ofte havner jeg i rollen som ”eksperten”, fordi jeg har en bred teknisk forståelse. Så min faglighed kommer bl.a. i spil, når jeg skal berette om og beregne på nye teknologier.

Hvordan ser du dine karrieremuligheder/udvikling i KOMBIT?

Jeg har kun været i KOMBIT i fire måneder, så karrieremuligheder har ikke stået øverst på min agenda – men jeg er ikke i tvivl om, at hvis jeg præsenterer et ønske om at lære eller lave noget nyt, så vil jeg blive støttet og hjulpet i det omfang, det kan lade sig gøre og giver mening for mit videre arbejde.

Hvad gør KOMBIT anderledes end andre arbejdspladser?

KOMBIT har – på trods af sin størrelse – en meget flad struktur. Det værdsætter jeg meget. Det er f.eks. første gang, jeg har siddet med den samlede direktion til et introduktionsmøde. Det virker rigtig godt!

Hvorfor ønskede du at arbejde i KOMBIT?

Sandheden er, at jeg ikke kendte KOMBIT. Men opgaverne så meget spændende, interessante og relevante ud – og jeg er bestemt ikke blevet skuffet.

Hvad er den mest spændende udfordring, du arbejder med nu?

Jeg har netop afholdt en workshop om blockchain for at finde ud af, om dén teknologi kan give mening i en kommunal kontekst. Det er spændende at få lov at arbejde med en relativt abstrakt teknologi, som ingen ret beset ved så meget om. Men generelt er der rigtigt mange potentielle teknologi-områder, som jeg skal i gang med at kigge nærmere på. Det glæder jeg mig til.